Bæredygtige juniorsenge - Vierbørn.dk

Bæredygtige juniorsenge

Daniel Jensen

Miljøvenlige møbler på børneværelset

Hvordan indretter du egentlig mest respektfuldt overfor miljøet? Og hvad skal der til for at en seng er bæredygtig og brugbar mange år frem? Det kommer vi ind på i dette blogindlæg. 


Børneværelset skal være et rum, der er fleksibelt til skiftende tider og interesser for børn i voksealderen. Med møbler, der er designet til livets gang for små og større børn, skal møblerne falde i et med børnenes livsstil. Børneværelset er oftest ikke det største rum. Derfor er møbler, der kan omdannes og bruges til forskellige formål en god idé.  

Når det kommer til sengen, er fleksibilitet nøgleordet. Små børn kan vokse hurtigere end du tror, og før du får set dig om, er de blevet for store til at kunne være i sengen. Tænk engang, at sengen syntes så stor, lige da barnet kom til.

Kvalitet til mange år frem

Ønsker du at være bæredygtig i din indretning, bør du tænke så lidt udskiftning som muligt. Til at klare vokseværket, kan vi derfor anbefale en kombiseng. Den kan skiftes fra barneseng til juniorseng, og på den måde følge barnet i flere år frem. Vi har et bredt og varieret udvalg af kombisenge fra Pinolino i massivt fyr og andre naturlige materialer. Med en god og solid kvalitet, kan sengen holde mange generationer frem og vil med garanti gå på tur til nyankomne småfolk i familien.

At købe god kvalitet fra starten siger meget i forhold til den bæredygtige indretning. Jo mindre du behøver at skifte ud af nedslidte eller skrøbelige møbler, jo mere sparer du også på familiens klimaaftryk. 

Til børneværelset bør du netop tænke solide møbler. Der vil blive hoppet og tumlet, og møblernes holdbarhed vil blive testet af på daglig basis. Hvad der kan holde mange år frem i dagligstuen, har muligvis en noget kortere levetid på et børneværelse. 

Praktisk og fornuftigt - men ikke kedeligt!

Børneværelset må også gerne være smukt. Derfor finder du her hos Vierbørn flere møbelserier i romantisk stil med skønne trædetaljer. Vælg det naturlige eller hvide look for at få tidsløse, minimalistiske møbler, som er lette at indrette med.  

Selvom møblerne er flotte og elegante, er de trods alt beregnet til et børneværelse. Derfor vil du på flere af møblerne også finde legeelementer indbygget i møblerne. Se for eksempel en af vores kombisenge, hvor der er en kridttavle ved sengegærdet. 


Allergivenlig indretning

Det er værd at være opmærksom på allergigener, når du indretter børneværelset. Møbler med spånplader kan nemlig være fyldt med generende stoffer som formaldehyd. Her er det bedre at bruge naturlige materialer og til senge er det en god idé at have en lamelbund fremfor spånplader. Så er der godt med luft under madrassen og lagt op til god nattesøvn. På alle senge i vores sortiment er der anvendt lamelbund. Læs mere om risikoen ved formaldehyd i denne artikel fra Bolius. 

En anden måde at tænke allergivenlig indretning er igennem enkelthed. Jo mere enkle dine møbler er, jo lettere er de at rengøre. Er det samtidig let at komme under dem og omkring dem, vil du jævnligt kunne gøre rent helt uden besvær. 
Endelig kan du her på shoppen finde allergivenlige dyner, som er fri for fjer. 

Skriv en kommentar