En bamses fortælling - Vierbørn.dk

En bamses fortælling

Daniel Jensen

Den bløde tøjbamse har været i børns hjerter verden over lige siden 1903. Det er et enkelt stykke legetøj, som alligevel kan betyde hele verden for et barn. Det er bamsen barnet oplever alting med, bamsen der forstår børn, når de er kede af det, og altid er gode at lytte til det, som kan være svært at sige til andre. I dette indlæg kommer vi ind på hvad der skaber det tætte bånd mellem bamse og barn, som gør at de er helt uadskillelige i årevis. 

Det tætte bånd mellem bamse og barn 

Som helt lille får man gaver fra nær og fjern, og har måske en del legetøj at vælge mellem. Blandt futtog, brandbiler og dukker, tager bamser også en stor plads i børneværelset. Alle bamser er søde eller sjove, men nogle skiller sig lidt mere ud fra andre. 


Her kan det måske overraske dig, men mange børn kan huske hvem de har fået deres bamse fra. Er det fra mormor, moster eller en onkel, som barnet savner? Så kan det meget vel være at du vil se barnet knuge sig mere til denne bamse end så meget andet legetøj. Ubevidst ved børn godt at gaver er et udtryk for kærlighed. Og det er denne kærlighed fra gavegiveren, som barnet mærker, hver gang at der krammes eller snakkes med bamse. 


Samtidig er bamse der, hver gang barnet har brug for den, og de oplever mange eventyr sammen. Så ønsker du at give en gave, der gør barnet glad flere år frem, er en sød bamse et rigtig godt bud. 

Jeg vil aldrig glemme dig, Teddy

Som årene går bliver vi større, og alle børn bliver voksne. Lidt efter lidt vil meget af legetøjet ryge til genbrug eller blive foræret til mindre familiemedlemmer. Men der er altid noget legetøj, som barnet ikke vil kunne nænne at smide ud. Et legetøj der giver hjertevarme og fylder den nu voksne Malthe med minder fra barndommen, når han kigger på det. Her er det ofte bamsen som bevarer sin høje status hos barnet, selvom de ikke leger sammen mere. 

Find søde bamser hos Vierbørn.dk

Hos Vierbørn.dk har vi valgt vores personlige favoritter blandt plyssede venner. De er søde, de er farverige, eller de er ganske klassiske i deres facon. Hvem kan for eksempel stå for den nuttede plyskanin Hoppel, eller den søde enhjørning?  Find din egen bløde favorit blandt vores bamser. 

Skriv en kommentar