Sådan finder du den bedste barnevogn - Vierbørn.dk

Sådan finder du den bedste barnevogn

Daniel Jensen

Der er meget at tage højde for, når du skal finde en barnevogn, der kan holde til alle årets årstider og gerne være funktionsdygtig flere generationer frem. Mange fabrikanter lover det bedste af det bedste, og derfor kan det være svært at finde rundt i, hvordan du finder frem til det bedste til dine behov. I denne guide giver vi dig et overblik over, hvad du skal holde øje med.

Det bløde og solide underlag

Først og fremmest skal dit barn kunne ligge blødt, solidt og godt. Her kigger man især efter det optimale liggemål. Der skal være plads til at baby skal vokse og boltre sig lidt, derfor er det vigtigt at du ikke vælger en for lille model. Skal der være plads til at dit barn kan sove i barnevognen til 3-års alderen, skal du gå efter en madras på mellem 92 og 98 cm. Det gør naturligvis barnevognen ekstra stor og den kan være sværere at have med. På en kombivogn ligger det normale mål på 80 cm. 


Husk også at tage højde for madrassens tykkelse og det materiale det er fremstillet af, så du er sikker på at underlaget er blødt og lækkert for baby at sove på. 

Vælg de rigtige hjul

Når det kommer til hjul på din barnevogn, kan du ofte vælge mellem svingbare forhjul og almindelige hjul. Her skal du tage højde for, hvor du primært går tur med barnevognen. Bor du i byen, hvor der kan være mange pludselig sving eller ture fra vej og op på fortovet, er det en fordel med svingbare hjul, for bedre at kunne styre barnevognen. På samme måde kan det i byen være en fordel at have en barnevogn på 3 hjul i stedet for 4, idet de kan virke glattere at køre med i bymiljøer. I naturligt terræn som grusvej og skov er det bedre med stabile, store hjul med en god affjedring. Her er det på samme måde bedst at have 4 hjul, for at kunne køre så stabilt som muligt i blødt terræn.  


Sørg for at hjulene har en god tykkelse og at dækkene er punktersikrede, så du for så vidt muligt undgår uheldige situationer med barnevognen. 

Barnevogn eller kombivogn?

Her kommer det svære valg for mange, der skal købe barnevogn for første gang. Hvad er egentlig mest praktisk for jer? En kombivogn er let at have med i bilen og kan laves om til en klapvogn, så du ikke skal investere i to vogne. Samtidig fylder den mindre på fortovet, hvilket kan være en stor fordel i byen. En ulempe her er dog, at den er mindre i længden, så barnet ikke ville kunne anvende den nær så længe som en barnevogn. 


Fordelen ved den klassiske barnevogn er at den er stor og solid, så barnet let kan sove i barnevognen indtil 3-års alderen. De fleste barnevogne vil også være nogenlunde simple at skille ad, så de let kan være med i bilen. vi anbefaler dog altid at teste om barnevognen kan være i bilen, når I køber.

Husk at der er 14 dages returret hos Vierbørn.dk, så I altid kan returnere vognen hvis den ikke passer til jeres behov. Vi kræver blot at vognen ikke er brugt og returneres i original emballage.

Skriv en kommentar